Historien om Sveriges äldsta supporterklubb
 För 60 år sedan……
Djurgårdens Supporter Club är en fristående förening till Djurgårdens IF, som till sitt syfte  är att stödja föreningen.
Den entusiastiska skaran som bildade Sveriges första supporterförening var hängivna Djurgårdare, som ställde upp för föreningen i vått å torrt.
När det gällde t.ex. boxningstävlingar i Eriksdalshallen, och det behövdes funktionärer, så var det supporterklubbens medlemmar som ställde upp. De ansvarade för entrén, ordning och annat som behövdes för att tävlingen kunde genomföras. Samma sak gällde vid  brottningstävlingar som Djurgården arrangerade, vilket var mycket vanligt under 40- å 50-talet, och  det var stora arrangemang som fyllde Eriksdalshallen och även Kungliga tennishallen till  bristningsgränsen.
När Sveriges bästa backhopparklubb skulle arrangera tävlingar i Hammarbybacken, var det naturligtvis medlemmarna i DSC som ingick i funktionärsstaben. Vid en av dessa tävlingar var det snöbrist i Stockholm, och Gunnar Berg, Djurgårdens backhopparbas och ansvarig för tävlingen, fick den lysande idén att hämta snö i Dalarna. Sex järnvägsvagnar med snö från Rättvik till Stockholm vidare till Hammarbybacken.
Då ställde naturligtvis DSC:s arbetsvilliga medlemmar upp för att iordningställa backen så att norrmän, tyskar, ryssar, finnar och svenska hopparna kunde genomföra tävlingen inför över 20.000 personer.
Ett dygn efter tävlingen hade ett störtregn förvandlar vinteranläggningen till ett sommarlandskap, men tävlingen genomfördes med ett internationellt erkännande för ett mycket hedrande arrangemang.
En händelse som inte gick som medlemmarna hade tänkt sig var när någon kom med förslaget att köpa in ett lager serpentiner för att understödja fotbollslaget. Vid varje mål som Djurgården gjorde skulle ett hav av serpentiner regna över den speciella ståplatssektionen som supporterklubben reserverat för ändamålet. Nu var det så illa att motståndarna gjorde första målet och även det andra, vilket en viss förvirring uppstod i supporterskaran, – vad göra? Jo för att bli av med lagret av serpentiner kastade de ut pappersremsorna när motståndarna fortsatte att göra mål. Fienden blev hyllad när de gjorde mål, vilket inte var tanken, en stor skam över supportrarnas agerade blev resultatet och tidningar dagen efter undrade vad Djurgårdssupportrana sysslade med, hade de bytt förening.
Svante Rennerstad
Ordföranden genom tiderna
Einar Larsson 1947 ?-
Erik Rinding 1947-1948
Frans Gustavsson 1948-1950
Hans Bjerkeling 1950-
Gösta Gimme 1955 ? –
Sven Öberg 1975-2002
Thomas Heetveld 2002-